Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@16:30:29 GMT

علت خستگی و خواب آلودگی مداوم

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۲۳۷۷

داشتن بی‌حالی و خواب آلودگی دائمی می‌تواند کیفیت زندگی انسان را تحت تاثیر قرار دهد. ناطقان: بی‌حالی و خواب آلودگی دائمی مشکلی است که برخی افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. این مشکل می‌تواند به دلیل طیف گسترده‌ای از مسائل بروز کند. از بروز بیماری‌های مختلف تا مصرف برخی دارو‌ها و نیز مشکلات زمینه‌ای در این مسئله تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مطلب به رایج‌ترین دلایل بی‌حالی و خواب آلودگی دائمی می‌پردازیم:

۱- نداشتن خواب کافی: به طور معمول خواب ناکافی می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت بدن داشته باشد. یک فرد بالغ باید ۷ تا ۸ ساعت در طول شبانه‌روز بخوابد. برای این منظور یک برنامه مشخص برای خواب خود داشته باشید. وسایل الکترونیک مانند لپ تاپ، تلفن هوشمند و تلویزیون را از رختخواب خود دور کنید.

۲- آپنه: به حالتی اطلاق می‌شود که فرد به طور موقت در خواب دچار وقفه تنفسی می‌شود. این امر با اختلال در تنفس فرد، کیفیت خواب وی را کاهش می‌دهد. از این رو، با آنکه فرد به زعم خود خواب کافی داشته است اما صبح با خستگی از بستر برمی‌خیزد. هر توقف تنفسی باعث بیدار شدن فرد می‌شود، اما فرد ممکن است نسبت به آن ناآگاه باشد. همین امر مانع از به خواب رفتن عمیق بدن می‌شود.

۳- مصرف ناکافی کالری: خوردن غذای ناکافی می‌تواند منجر به بی‌حالی شود اما خوردن مواد غذایی نامناسب نیز منجر به همین حالت خواهد شد. داشتن یک رژیم غذایی متعادل به تنظیم قند خون و جلوگیری از افت آن کمک می‌کند. هرگز وعده صبحانه را حذف نکنید. مصرف غلات کامل و پروتئین به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

۴- کم خونی: این موضوع از رایج‌ترین دلایل بی‌حالی در زنان است. زنان به دلیل عادت ماهانه به طور مداوم در حال از دست دادن خون و در نتیجه آهن هستند. کمبود آهن به کمبود گلبول‌های قرمز خون که مسئول انتقال اکسیژن در بدن هستند منجر شده و عوارض آن بی‌حالی و خستگی دائمی است. بهتر است این افراد از رژیم‌های غنی از آهن و یا مکمل‌های آهن بهره بگیرند.

۵- افسردگی: بسیاری از افراد افسردگی را حالتی روحی می‌دانند. این در حالی است که این بیماری بر جسم نیز تاثیر مستقیم می‌گذارد. بی‌حالی، از دست دادن اشتها، و سردرد از رایج‌ترین علائم افسردگی است. بهتر است برای درمان این موضوع به یک روانشناس مجرب مراجعه کنید.

کم کاری تیروئید، زیاده روی در مصرف کافئین،  عفونت مجاری ادراری،  دیابت،  کم آبی بدن، بیماری‌های قلبی، مشکلات مرتبط با شیفت کاری (شب کار بودن یا به طور متناوب شب کاری و روزکاری)، آلرژی به مواد غذایی و  بیماری فیبرومیالژیا هم می‌تواند از دلایل بی‌حالی و خواب آلودگی دائمی باشد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: خستگی ، خواب آلودگی ، بی حالی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خستگی خواب آلودگی بی حالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۲۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقرراتی برای داشتن خواب خوب

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، آیا شما هم این تجربه را داشته‌اید که شب‌های زیادی را صرف تلاش برای خوابیدن کنید و نگران هستید که خوابتان کافی نیست؟ و حتما می‌دانید که تنها نیستید و بسیاری از افراد این مشکل را دارند.

بیشتر بخوانید: ساعات کاری طولانی و آثار مخرب آن در میانسالی

«مولی اتوود»، استادیار روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشکده پزشکی جانز هاپکینز، می‌گوید: شما باید درک کنید که بدنتان به چه چیزهایی نیاز دارد و برای اولویت‌بندی آنها نهایت تلاش خود را بکنید و فقط خواب را به عنوان چیزی که می‌توان در زمان بیکاری به سراغ آن رفت، نبینید.

به دنبال روش‌های اثبات نشده برای به خواب رفتن و خواب ماندن نباشید. در عوض، این ترفندهای ساده را که نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس» به نقل از متخصصان خواب توصیه می‌کند، امتحان کنید.

یک «منطقه حائل» ایجاد کنید

استرس ناشی از کار اجتناب ناپذیر است. سعی کنید یک منطقه حائل بین پایان روز کاری و زمان خواب خود ایجاد کنید.

کارشناسان پیشنهاد می کنند حدود یک ساعت قبل از خواب، وظایف شغلی و مسئولیت های روزانه را به حال خود رها کنید. ایمیل خود را چک نکنید، صورتحساب ها را پرداخت نکنید، کارهای خانه را انجام ندهید یا بی وقفه در رسانه های اجتماعی وقت نگذرانید. درعوض، روتینی ایجاد کنید که در آن یک کتاب بخوانید، به یک سرگرمی بپردازید یا زمانی را با عزیزان خود بگذرانید.

دکتر «آنیس ویلسون»، استادیار عصب شناسی و پزشکی در دانشگاه بیلور می گوید: این به ارزش اصلی ذهن آگاهی برمی گردد. هر چیزی که به تمرکز شما کمک می کند و تنش زیادی مربوط به فعالیت‌های روز را از بین می‌برد، به خواب بهتر کمک می کند.

مراقب آنچه می خورید، باشید

خوردن یک وعده غذایی بزرگ درست قبل از خواب می تواند خواب شما را مختل کند، بنابراین سعی کنید در ساعات اولیه عصر غذا بخورید.

اتوود گفت: من می‌توانم بگویم خوردن یک وعده غذایی بزرگ به این دلیل بد است که مانند این است که درست قبل از خواب، در زمانی که قرار است همه چیز در حال خاموش شدن باشد، به بدنتان کار بزرگی بدهید تا انجام دهد.

با این حال، خیلی گرسنه به رختخواب نروید. تنقلات حاوی پروتئین یا چربی های سالم مانند پنیر، بادام یا کره بادام زمینی را با نان غلات کامل امتحان کنید.

از مصرف کافئین و الکل خودداری کنید

نوشیدن الکل یا اسپرسو بعد از شام ممکن است باعث ایجاد اختلال در خواب شود.

الکل می تواند چرخه خواب شما را مختل کند، کیفیت خواب را کاهش و احتمال بیدار شدن بیشتر در نیمه شب را افزایش دهد.

همچنین کافئین محرکی است که تاثیر «آدنوزین» (ماده‌ای شیمیایی که به احساس خواب آلودگی کمک می‌کند) را مسدود می‌کند.

به این دلایل، کارشناسان پیشنهاد می کنند نوشیدنی های کافئین دار یا گازدار خود را چند ساعت قبل از خواب مصرف نکنید.

استفاده از وسایل الکترونیکی را محدود کنید

نور تلفن‌ها و صفحه‌های کامپیوتری می‌تواند ریتم شبانه‌روزی یا ساعت داخلی بدن را که به طور طبیعی ما را از خواب بیدار می‌کند، با سرکوب ملاتونین که به خواب کمک می‌کند، مختل کند.

متخصصان می‌گویند برای محدود کردن استفاده از وسایل الکترونیکی، نیاز به نظم و اعمال قوانین شخصی دارید.

با یک متخصص صحبت کنید

اگر هیچ روشی جواب نمی دهد و بیش از یک ماه است که برای داشتن یک خواب خوب شبانه تلاش کرده‌اید، متخصصان می گویند زمان مراجعه به پزشک فرا رسیده است. این امر به ویژه اگر بی‌خوابی در عملکرد کاری یا خلق و خوی شما اختلال ایجاد کند، مهم‌تر به نظر می‌رسد.

آتوود گفت: مهم نیست که چقدر آرامش داشته باشید. در یک نقطه خاص، اگر مقدار قابل توجهی استرس وجود داشته باشد، خواب شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228912 برچسب‌ها اختلالات خواب

دیگر خبرها

  • فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • نیروی انتظامی یک نیروی خستگی ناپذیر است
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • مقرراتی برای داشتن خواب خوب
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • ویدیو کامنت| دلایل خستگی دائمی چیست؟